© Rootsville.eu

John Mayall (UK)
tiltle: The Sun Is Shining Down
music: Blues
release date: january 28, 2022
label: Forty BelowRecords
info artist: John Mayall

© Rootsville 2022


Zelfs op de rijpe leeftijd van 88 jaar vertoont John Mayall AKA de "Godfather of the British Blues" geen tekenen van verval met zijn kenmerkende geluid. Je zult op het blueshalfrond geen muzikant vinden die niet driedubbel zou springen bij het vooruitzicht om naast een man te staan die doordrongen is van bluesroyalty. "The Sun Is Shining Down" is hierop geen uitzondering. Met de hulp van enkele indrukwekkende gast muzikanten zoals Melvin Taylor, Marcus King en Carolyn Wonderland stapte hij de studio in voor de opnamen van zijn nieuwste album.


photo John Mayall © Rootsville

Op het album krijgen we, mede de horn section een ​​funky en soulvolle nummers te horen, waarbij zelfs violen en een ukelele aan de pas komen. Luister maar eens naar "Got To Find A Better Way". Van begin tot eind is The Sun Is Shining Down een explosie van frisse blues uitgevoerd door John Mayall en de groep die hij heeft samengesteld. Het is een prachtig voorbeeld van voorbeeldig muzikaal vakmanschap en duidelijke chemie tussen alle betrokkenen. Elk van de aanstekelijke bluesnummers heeft zijn eigen unieke groove, funky en leuk, met voldoende ruimte voor elke muzikant om zich te verspreiden.

Opgenomen in Robby Krieger's (The Doors) Horse Latitudes studio en Strawhorse Studio, The Sun Is Shining Down is een genot, opbeurend met zijn reeks smakelijke covers en twee originelen. Mayall benadert elk met een luchtige stijl en biedt fans een dosis zorgeloos entertainment op een moment dat het nodig is. Openingsnummer "Hungry and Ready" is daar een goed voorbeeld van, een vrolijke bluesshuffle met volledige blazerssectie met Melvin Taylor op gitaar die zegt dat je je niet druk maakt om een gemist feest omdat het volgende om de hoek staat. Mayall's mondharmonica is zoals je zou verwachten van een van de meest ervaren harpspelers die er zijn. Taylor's gitaar is prachtig, prikkend.

Funky wordt het met "I'm As Good As Gone" van Bobby Rush en met Buddy Miller. Als de baritongitaarriffs van Miller geen oorwurm worden, zou het me verbazen. Mayall is vocaal op zijn best, sterk en soulvol, zijn orgel vult elegant. Mayall origineel "Got To Find A Better Way" met een gesyncopeerd ritme weerspiegelt onze moeilijke tijden. Op "Chills and Thrills" van Bernard Allison is een kippenvel moment nooit niet ver weg.

Op de toepasselijke titel "A Quitter Never Wins" staat Mayall terecht in de schijnwerpers op deze ballad. Afsluitend met het titelnummer "The Sun Is Shining Down", speelt Carolyn Wonderland prachtig op dit mid-tempo nummer dat zo de nacht in stuurt...

tracks:

1. Hungry And Ready (Feat. Melvin Taylor)
2. Can’t Take No More (Feat. Marcus King)
3. I’m As Good As Gone (Feat. Buddy Miller)
4. Got To Find A Better Way (Feat. Scarlet Rivera)
5. One Special Lady (Feat. Jake Shimabukuro)
6. Chills And Thrills (Feat. Mike Campbell)
7. A Quitter Never Wins
8. Deep Blue Sea (Feat. Scarlet Rivera)
9. Driving Wheel (Feat. Melvin Taylor)
10. The Sun Is Shining Down (Feat. Carolyn Wonderland)